Over ons

De Rafaëlgemeenschap is in 1977 ontstaan als een bijbelstudiegroep in Hoogblokland. Toen de gemeenschap groeide, hebben we de plaats van samenkomst in 1988 verhuisd naar Schelluinen. Later werd dat De Til in Giessenburg, de plaats waar we nu nog steeds bij elkaar komen.

רפאל
Rafa'el
אֵל
El
רָפָא
Rafa
Rafael is een Hebreeuwse naam die is samengesteld uit twee woorden: ‘Rafa’ en ‘El’ . ‘Rafa’ betekent: genezing, heel maken en ‘El’ betekent: God.

Onze naam Rafaël betekent dus 'door God genezen'. Het laat allereerst de genade van God zien; Zijn belofte, anderzijds de opdracht en verantwoording die Jezus de gemeente heeft gegeven.

Onze visie

“van invloed zijn in Jezus’ naam”

Onze missie

Verbindend samen optrekken
Aandacht oplettend naar onze omgeving
Vormend de kans om vrij te zijn
Dienstbaar tot nut van de samenleving

Wat we geloven

Rafaël Rivierenlanden is onderdeel van Rafaël Nederland. Rafaël Nederland is aangesloten bij de International Church of the Foursquare Gospel, een van de wereldwijde pinksterdenominaties.

Wat we geloven is in overeenstemming met Rafaël Nederland en de geloofsbelijdenissen waarmee we ons verbinden met de Christelijke kerk: de geloofsbelijdenis van Nicea, de apostolische geloofsbelijdenis en de geloofsbelijdenis van Athanasius.